Våra varumärken

Köptrygghet

trygg_e-handel

Att vara kund hos oss på Base Sport AB skall vara enkelt och tryggt. Vi vill hålla en hög servicenivå och garantera säkra köp med fulla garantier, både på snabbhet och kvalitét. På denna sida har vi samlat information om vilka rättigheter du som kund har när du handlar hos oss på Base Sport AB.

Garantier & användande Alla produkter kan användas i Sverige och garantier för våra varor innefattar tillverkningsfel eller materialfel. Garantin gäller under 1 år från inköpsdatum.

Leveransförsening Om vi inte håller det vi lovar i fråga om leveranstid har du som kund rätt att häva köpet och vi återbetalar eventuell förskottsbetalning inom 30 dagar.

Reklamation Om någon produkt gått sönder eller något annat gått fel så ta alltid kontakt med oss direkt på mail order@basesport.se eller telefon 0346-800 30.
Måndag - Fredag kl 9.00-12:00, 13-16.00) Självklart står vi för alla fraktkostnader vid godkända reklamationer. Vid godkända reklamationer skickar vi ny vara i retur. Vill du hellre häva köpet så återbetalar vi dig för varans pris inom 30 dagar. Din rätt att reklamera går enligt konsumentköplagen ut tre år efter det att du har tagit emot varan. Det gäller varor och tjänster som du köpt den dagen eller senare. Varan kan ha en garanti som är kortare än tre år, men det förkortar inte reklamationstiden enligt lagen. Läs mer om reklamationsrätten genom att klicka här:

Returrätt:
Du har självklart 30 dagars öppetköp och full returrätt på varorn du köpt från oss. Under förutsättning att varorna är oanvända.  Med enstaka undantag har du rätt till att öppna förpackningen och prova/undersöka den vara du har köpt, dock endast i den utsträckning som är nödvändig för att fastställa varans egenskaper och funktion. Returrätten gäller i stort sett allt på vår hemsida, dock inte kläder med tryck av klubbmärken &/eller kundspecifika tryck dvs vara som tillverkats enligt kundens unika önskemål.
Återbetalning sker via samma betalningssätt som du använde vid beställningen. Vid återbetalning via bankkort tar det några dagar extra innan du ser pengarna på ditt konto pga bankens hanteringstid.

Observera att vi ej har fria returer, dvs du bekostar själv din returfrakt eller ber om en förbetalt retursedel från oss, det kostar dig 50:-/paket.  Läs mer om vår returhantering här:


Säkra betalningar
När du väljer betalsätt Kort betalar du med ditt betalkort direkt i kassan. Vi använder oss av 3D Secure och krypterar alltid ditt kortnummer vilket gör ditt köp säkert. Vi accepterar Visa och Mastercard. Debitering sker direkt vid köptillfället. Vid en eventuell retur sker återbetalning till det betalkort du använt vid din betalning.
Vi hanterar aldrig betalkort manuellt och tar därför inga betalkortsorder via telefon.

Du kan också betala in beställning via Swish och då sker debitering sker direkt vid köptillfället.


Ångerrätt 
Du har 14 dagars ångerrätt enligt gällande lagstiftning. Ångerrätten gäller i 14 dagar från den dag du tog emot din vara, eller får den sista varan i en beställning där varorna levereras vid separata tillfällen. Med enstaka undantag har du rätt till att öppna förpackningen och prova/undersöka den vara du har köpt, dock endast i den utsträckning som är nödvändig för att fastställa varans egenskaper och funktion. Ångerrätten gäller i stort sett allt på vår hemsida, dock inte kläder med tryck av klubbmärken &/eller kundspecifika tryck dvs vara som tillverkats enligt kundens unika önskemål.

Önskar du nyttja din ångerrätt ska du entydigt meddela oss detta inom 14 dagar. Om tidsfristen löper ut på en lördag, söndag eller helgdag, förlängs den till därpå följande vardag. Du har därefter 14 dagar på dig att skicka tillbaka din beställning.. Returnera din oanvända vara med alla etiketter intakta i originalförpackning, om förpackningen är obrukbar går det bra att emballera med annat likvärdigt emballage. Var noga med att emballera väl så att varan är skyddad under transport.

Genom att returnera varan inom tidsfristen behöver du inte informera oss om att du vill utnyttja din ångerrätt på annat sätt, om du inte önskar göra detta. Vill du meddela oss på annat sätt, finns det ett standardformulär för att utöva ångerrätten på Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) som du kan använda dig av, eller ladda ner. Här hittar du en blankett avseende Ångerrätt som du kan använda: Klicka här

Det är dock inget krav att du använder formuläret för att kontakta oss, och du behöver inte heller ange orsak till att du önskar utnyttja ångerrätten.

Återbetalning görs så snart som möjligt och senast inom 14 dagar från att vi mottagit ditt meddelande om att du vill utnyttja din ångerrätt. Vi har dock rätt att avvakta med återbetalningen till dess att vi har mottagit din retur. Om din hantering av varan inneburit en värdeminskning av densamma eller vid saknad eller förstörd originalkartong kan ett avdrag för värdeminskning göras, avdraget bedöms från fall till fall. Återbetalning sker via samma betalningssätt som du använde vid beställningen. Vid återbetalning via bankkort tar det några dagar extra innan du ser pengarna på ditt konto pga. bankens hanteringstid.


Tvister
Vid tvister som vi inte lyckas lösa, rekommenderar vi att du vänder dig till Allmänna reklamationsnämnden, arn.se eller Box 174, 101 23 Stockholm. Vi följer alltid deras rekommendationer vid tvister. Du kan även använda den onlineplattform för klagomål som finns tillgänglig på EU-kommissionens webbplats: ec.europa.eu/odr. För information om vilka rättigheter du som har som konsument rekommenderar vi dig att besöka Konsumentverkets hemsida www.konsumentverket.se.


Retur av varorna sker till vår adress: Base Sport Sweden AB, Box 225 , 311 23 Falkenberg.

DU NÅR OSS PÅ BASE SPORT AB VIA MAIL ELLER TELEFON

Vi har bemanning enligt följande:
Måndag-fredag 09:00-12:00, 13:00-16:00 Lunchstängt 12-13

Telefon: 0346- 800 30  E-post: order@basesport.se